Šv. Elzbietos seserų kongregacija Šv. Elzbieta

Istorija
Šv. Elzbieta
Steigėjos
Dvasingumas
Bendruomenė
Ugdymas
Apaštalavimas
Dievas niekada neatsako savo pagalbos. Ištvermingai melsdamiesi galime nugalėti blogus įpročius ir laimėti širdies ramybę.
M. Merkert


Senelių namai Kaune

Kongregacijai priklausančiuose senelių namuose seserys slaugo aštuonias senatvės sulaukusias, vienišas, netekusias globos, neturinčias savo artimųjų moteris. Seserys rūpinasi jų materialine, taip pat ir dvasine gerove. Mūsų charizma – padėti visiems, kuriems reikia pagalbos: vargšams, ligoniams ir apleistiesiems. Senelių namuose yra 8 vietos. Priimame vienišas įvairaus amžiaus močiutes. Šiuo metu senelių namų jauniausiai gyventojai 80 metų, o vyriausiai – 101-eri. Čia gyvenančioms močiutėms reikalinga visapusiška pagalba ir ramybė, visa tai jos čia ir turi.

Įkūrimas

1995 m. kaip viešoji įstaiga atidaryti senelių namai. Pašventinimo apeigoms ir Eucharistijai vadovavo tuometinis Vilkaviškio vyskupijos ordinaras J. Žemaitis MIC. Vyskupas džiaugėsi, kad Vilkaviškio vyskupijoje seserys pradėjo veiklą. Ta proga savo homilijoje, kreipdamasis į seserų bendruomenę, jis sakė: „Mielosios seserys! Jūsų dvasinės šeimos charizma, ypatingas pašaukimas – rūpintis seneliais ir ligoniais. Jums ypač artimi turi būti Kristaus žodžiai: „Kiek kartų tai padarėte vienam iš šitų mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“ (Mt 24,40). Tai konkreti ir aiški programa kiekvienam krikščioniui, bet ypač jums, kurios šiam darbui pašventėte visą savo gyvenimą. Įsirašykite šiuos žodžius savo širdyje. Tai jūsų kasdienybė. Šiandien pas jus šventė. Bet jūs gerai žinote, kad kasdienybė nėra labai romantiška. Todėl noriu palinkėti, kad nepavargtų jūsų gerosios rankos ir širdys, kad visuomet rastumėte paguodžiantį ir padrąsinantį žodį, bent draugišką šypseną visiems, kurie kreipsis į jus.“

į viršų